Bez glutena
51,50 kn
FORMAT: 14,5×19 cm
UVEZ: Meki
BROJ STRANICA: 64
IZDAVAČ: Planetopija
Opis
U današnje vrijeme sve je veći broj osoba koje pate od nekog vida osjetljivosti na pšenicu/gluten. S obzirom na to da je pšenica skriveni sastojak nevjerojatno mnogo proizvoda, potrebno je biti vrlo oprezan u odabiru onoga što osobe s tim problemima jedu. Uz proizvode koji imaju posebnu oznaku Gluten-free ili Bez glutena, korisno je upoznati se i s prirodnom i uravnoteženom prehranom koja pruža raznolikost u pripremi kvalitetnih obroka spravljenih sa žitaricama bez glutena te različitim vrstama mahunarki, sjemenki, orašastih plodova te povrća i voća.
To će vam omogućiti najnovija kuharica, Bez glutena, koju potpisuje Jadranka Boban Pejić, autorica nekolicine bestselera i dobitnica priznanja Gourmand World Cookbook Award te prvo ime prirodne prehrane u Hrvatskoj. Bez glutena jedinstvena je domaća kuharica isključivo bazirana na ekološkim i cjelovitim namirnicama koja donosi pregled različitih vrsta žitarica koje ne sadrže gluten te ukusne recepte za slatke i slane doručke, užine, glavna jela, juhe, deserte te detox i hranjivi napitak, a sve to popraćeno sjajnim fotografijama Maje Danice Pečanić. Ovi primamljivi recepti dokazuju da i restriktivna prehrana, ako se bazira na prirodnim namirnicama, može biti šarolika i ukusna.
Bilo koji oblik netolerancije glutena prilika je da otkrijemo svijet novih, kvalitetnih namirnica, raznolike prehrane, načina pripreme i samim time da počnemo uživati u hrani više nego prije. A uvjereni smo da će i oni koji nemaju takvih problema, otkriti nešto za sebe.
Jadranka Boban Pejić prvo je ime prirodne prehrane u Hrvatskoj.
Više od dvadeset pet godina vodi različite programe edukacije te je autorica brojnih članaka i stalna suradnica nekoliko domaćih časopisa, televizijskih priloga i emisija.
Svoj put u svijet prirodne prehrane započela je 1985. godine kao studentica defektologije. Nakon završetka studija dvije je godine radila kao znanstveni asistent na Fakultetu za defektologiju u Zagrebu. U isto vrijeme, edukacijom na Kushi institutu u Bostonu, SAD, stekla je zvanje učiteljice makrobiotike.
Jadranka i njen suprug Zlatko pioniri su zdravih stilova življenja, promicanja organskog uzgoja i ekološkog pristupa u svakodnevnom življenju te su zajedno održali brojne tečajeve u svim većim gradovima u Hrvatskoj, kao i u drugim zemljama.
Autorica je kuharica Žitarice, Alge, Proljeće, Ljeto, Jesen, Zima, Bez glutena, Supernapitci, Prirodno i slatko, Prirodno bez glutena te priručnika Za bebe i djecu 1, Za bebe i djecu 2, i koautorica knjige Hrana za život.
Kuharica Ljeto Jadranke Boban Pejić osvojila je drugo mjesto prestižnog svjetskog priznanja Gourmand World Cookbook Award u kategoriji najbolje vegetarijanske kuharice svijeta za 2007. godinu.
U prvom krugu ove prestižne nagrade proglašene su najbolje nacionalne kuharice za pojedine kategorije.
Tako su 4 kuharice Jadranke Boban Pejić ušle u konkurenciju u 5 kategorija te proglašene za najbolje u Hrvatskoj u 2007. godini.
Kuharica Alge proglašena je najboljom u kategoriji kuharice za ribu i morske plodove.
Za bebe i djecu u kategoriji najboljih kuharice za djecu i obitelj.
Ljeto u kategoriji najbolje vegetarijanske kuharice i najbolje kuharice za zdravu prehranu.
A serija kuharica prema godišnjim dobima Proljeće, Ljeto, Jesen i Zima ušla je u uži izbor kategorije najbolje serije kuharica.
Zajedno sa suprugom Zlatkom Pejićem, osnivačica je Ustanove Makronova u Zagrebu, autorica programa Škole prirodne kuhinje i koncepta Cjelovito zdravlje žene, direktorica poduzeća Biovega te sretna majka Davida i Dore Korine.
FORMAT: 14,5×19 cm
UVEZ: Meki
BROJ STRANICA: 64
IZDAVAČ: Planetopija
Recenzije
Još nema recenzija.